Kompjutersko miksanje boja

Octobar 14,2010

Spies Hecker, Du Pont, Numix i Mipa auto boje

Već dugi niz godina, maloprodajna radnja u svojoj ponudi ima miksere auto-boja raznih renomiranih proizvođača(Spies Hecker, Du Pont, Mipa, Numix i Konem). Cjelokupan asortiman auto boja namjenjen je za farbanje putničkih i komercijalnih vozila kao i za industrijske aplikacije. Prvoklasni i svjetski-poznati brendovi u pogledu miksanja boja jedinstven sistem rukovođenja bojama, sveobuhvatna i opširna usluga po pitanju preciznosti miksane boje, čine našu maloprodajnu radnju Mix Color Saša prepoznatljivom na tržištu Banje Luke i okoline. Nudimo mogućnost pravljenja auto boja po uzorku, originalnoj fabričkoj šifri boje automobila ili u krajnjem slučaju po želji mušterije. Moguće je i kompjutersko očitavanje boje, a uz proces pravljenja vršimo i usluge korekcije (toniranja) svake nijanse, kako bi se posle bojenja delova vašeg automobila obojena površina što idealnije uklopila uz postojeću.

Treba napomenuti da već dugi niz godina stručno osoblje vrši odgovorno i precizno miksanje auto boja.Februar 06,2017

Konem industrijske boje

Industrijske boje Konem, slovenačkog proizvođača Konem color, su novina u našoj širokoj lepezi proizvoda. Njihov uvoznik i ovlašteni distributer na teritoriji BiH je firma DMD Color d.o.o. iz Nevesinja. Industrijske boje se sastoje od miks sistema koji se sastoji od 12 osnovnih pasti i 6 reducirnih pasti i bindera/konvertera za različite vrste podloga, a u stanju je da tonira i do 8000 različitih nijansi u varijantama 1K i 2K, akril, poliuretan, rekon DTM 1K(direkt na metal)barok 1k i 2k (antika, boje za kovane ograde), boja za plastiku bez podloge, aluminijum, pocinčano željezo, PVC, pleksigas. Ove boje se mogu koristiti za farbanje metalnih konstrukcija, dostavnih vozila i kamiona, rezervoara, mostova, kranova, poljoprivrednih mašina, rezervoara, cisterni. Konem color je napravio i vlastitu ton kartu za program komercijalnih vozila te po broju boje, možete dobiti tačnu nijansu za vaše vozilo.

Takođe, treba pomenuti i antikorozivnu zaštitu koju nudi gore-pomenuti slovenački proizvođač. U ponudi imamo Epoxy prajmer 2k obični i debeloslojni (DBS) koji na pravi način može da zaštiti podlogu na kojoj želite da farbate. Razlika između dvije vrste epoksija je u debljini nanošenja, jer se DBS nanosi i do 350 mikrona, dok obični epoxy se nanosi u nešto manjoj količini. Treba dodati i KonePox prajmer koji je epoksipoliamidna 2k završna boja koja ima odlično prijanjanje na pjeskarenu, brušenu površinu, akrilni premaz, stare boje, željezo, vruće pocinčanu podlogu kao i na aluminijum i inoks.

© 2017 Mix Color Saša. All rights reserved | Design by BBanjac-design